Talk

Hjælp! Mit barn mistrives - en personlig fortælling om forældreskab

SpeakerScore Professional Profile
Apr 24, 2023 19:00 - 21:00(Europe/Copenhagen)
Organizer: Bedre Psykiatri Aarhus, Auditoriet i Psykiatriens Hus i Aarhus

About event

Når skolegang ændrer sig fra leg og læring til et vågent mareridt. Børn med psykiske sygdomme er ofte på overarbejde, når de er i skolen. Først når de kommer hjem i de trygge rammer, så kommer reaktionen, hvor barnet ”vælter”, fordi det ikke kan holde til mere. ”Jamen, det går jo godt i skolen”, siger lærerne og har svært ved at kende det billede, som vi forældre tegner. Hvad gør det ved vores forældreskab?

Desuden står vi, som forældre ofte med et billede af, at vi er den eneste familie, som kæmper med psykisk sygdom og har et barn, der reagerer sådan. Vi har svært ved at række ud til andre og fortælle, hvad vi oplever hjemme hos os. Det kan blive vores ”familie-hemmelighed”, hvis vi ikke får hjælp til at række ud og finde personer i vores netværk, der kan bære med. Det kan også være befriende at møde andre forældre, der står i lignende situationer, hvor vi sammen kan genfinde håbet. Det er som at gå fra isolation til fællesskab.

Hvordan afmagt, frustrationer og skam kan fylde os forældre, når vi står magtesløse og ikke kan nå ind til sit barn og uden at kunne forstå, hvad der sker i barnet. ”Husk at passe på dig selv”, lyder det fra flere omkring os. Det kan være svært at lytte til, for lige nu fylder barnet og den psykiske sygdom alt - 24 timer alle ugens dage. Det er vigtigt som familie at finde små ”oaser” i hverdagen, så søskende og forældre kan hente ny energi.

Mit mål er at forældre kan spejle sig i min historie og genfinde håbet i deres forældreskab. Jeg fortæller også om den lange vej fra folkeskole til specialskole og bosted.

Det er en fortælling om recovery og håb.

event calendar